fisk/skaldjur

Grillade marinerade jätteräkor

Så himla gott att jag skulle nog kunna äta räkorna varje dag 😉  Räknar ungefär 5 eller 6  räkor per portion. 
Detta behöver du
 
Tinade råa skalade jätteräkor 
saften från limefrukt
en skvätt rapsolja
chiliflakes
krossade finhackade vitlöksklyftor
salt & svartpeppar
 
Blanda samman alla ingredienser och lägg räkorna samt marinaden i en plastpåse och lägg in i kylen. Låt dem marineras över dagen, vänd påsen ett par gånger.
Ta fram ett grilljärn ( jag har le creuset som ger en härlig smak ) och grilla räkorna på hög värme ca 2 minuter på båda sidor. Räkorna ska vara rosa med härlig grillyta när de är klara. Servera med tex ris som du blandar med basilikaolja, svartpeppar och lite grönsaksbuljongpulver, en sallad till och chilimajjo – majonäs, lite ketchup, sriracha + riven vitlök smaka av med eventuellt lite salt.
 
 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.