Fläskytterfilé i gräddig sambal oeleksås
Heej! Hoppas allt är bra med er. Urknasigt väder idag, ena stunden blir himlen mörk som i mörkaste Småland och i nästa stund skiner solen 🙂 Jaja kanske typiskt höstväder. Gjorde en gratäng idag som alla tyckte var såå god 🙂 Enkelt och det passar både
som vardagsmat och bjudmat tycker jag. Sååå receptet delar jag med er här och hoppas att ni också gillar det.
Fläskytterfilé i gräddig sambal oeleksås
5-6 portioner
ca 900 gram fläskytterfilé ( köper alltid svenskt kött )
vitlökspeppar & salt
smör att steka i
3 dl creme fraiche
4 dl vispgrädde
1 msk oxfond
2 msk tamarisoja
2 tsk sambal oelek
kastanjechampinjoner valfri mängd jag hade ca 150gr
Gör så här
Sätt ugnen på 200º
Skiva filén i ca 2 cm tjocka skivor
Stek köttet i smöret och krydda med vitlökspeppar och salt på båda sidor. När det fått färg lägger du över köttet i en ugnssäker form.
Stek champinjonerna och lägg dem i formen ovanpå köttet.
Torka ur pannan. Tillsätt resten av ingredienserna i pannan och koka upp, låt såsen puttra ett par minuter, häll sedan såsen över köttet och sätt in formen i ugnen 25 minuter.
Servera en sallad till och ris eller pasta.
Hoppas du gillar! Kram Jeanette♥
En kommentar
kycklingmama
<3