fisk/skaldjur

Räkcheesecake

DSC00772

Hej hej! Vilken härlig dag idag <3 Det blev en runda till stranden och jisses så mysigt 🙂 Tror vi gör om det där imorgon igen 😉 Den här räkcheesecaken åt vi på midsommar och den var så god så här kommer receptet, den kan man äta precis när man känner för att lyxxa till det lite extra <3

Ha en fortsatt fin kväll kram Jeanette ♥

Räkcheesecake

Botten

200 gr kavring

100 gr smält smör

Fyllning

3 gelantinblad

200 gr cream cheese

3 dl creme fraiche

rivet skal från 1/4 ekologisk tvättad citron

3 msk röd stenbitsrom

3 msk finhackad dill

2 msk finhackad gräslök

1/2 liten fint hackad rödlök

salt & svartpeppar

240 gr handskalade räkor på burk ( vikten avser endast räkorna ) eller frysta tinade / färska skalade

Topping

citronskivor

räkor

dillvippor

gräslök

skivade rädisor

bladpersilja

röd stenbitsrom

Gör så här

Börja med att mixa brödet till smulor i en matberedare, tillsätt det smälta smöret och fortsätt mixa tills allt blandat sig. Tryck ut i en form med avtagbara kanter 24 cm∅. Ställ in i  kylen.

Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten ca 5-10 minuter, under tiden grovhacka räkorna och blanda samman creme fraiche, citronskal, färskost, rödlök, gräslök, dill, salta & peppra, stenbitsrom och räkor.

Krama ur gelantinbladen och smält i en kastrull på svag värme. Blanda samman ordentligt med fyllningen. Häll den över kavringsbottnen, släta till lite grann och lägg över plastfolie eller en tallrik. Låt den stå i kyl minst 6 timmar eller tills nästa dag. Dekorera innan servering

DSC00796

DSC00791

DSC00778

DSC00798
Midsommartårtan

 

2 Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.