Räkcheesecake
Hej hej! Vilken härlig dag idag <3 Det blev en runda till stranden och jisses så mysigt 🙂 Tror vi gör om det där imorgon igen 😉 Den här räkcheesecaken åt vi på midsommar och den var så god så här kommer receptet, den kan man äta precis när man känner för att lyxxa till det lite extra <3
Ha en fortsatt fin kväll kram Jeanette ♥
Räkcheesecake
Botten
200 gr kavring
100 gr smält smör
Fyllning
3 gelantinblad
200 gr cream cheese
3 dl creme fraiche
rivet skal från 1/4 ekologisk tvättad citron
3 msk röd stenbitsrom
3 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
1/2 liten fint hackad rödlök
salt & svartpeppar
240 gr handskalade räkor på burk ( vikten avser endast räkorna ) eller frysta tinade / färska skalade
Topping
citronskivor
räkor
dillvippor
gräslök
skivade rädisor
bladpersilja
röd stenbitsrom
Gör så här
Börja med att mixa brödet till smulor i en matberedare, tillsätt det smälta smöret och fortsätt mixa tills allt blandat sig. Tryck ut i en form med avtagbara kanter 24 cm∅. Ställ in i kylen.
Lägg gelantinbladen i en skål med kallt vatten ca 5-10 minuter, under tiden grovhacka räkorna och blanda samman creme fraiche, citronskal, färskost, rödlök, gräslök, dill, salta & peppra, stenbitsrom och räkor.
Krama ur gelantinbladen och smält i en kastrull på svag värme. Blanda samman ordentligt med fyllningen. Häll den över kavringsbottnen, släta till lite grann och lägg över plastfolie eller en tallrik. Låt den stå i kyl minst 6 timmar eller tills nästa dag. Dekorera innan servering
2 Kommentarer
Tony
Den är underbart god😘😘😘😋
kycklingmama
❤️❤️❤️