Kyckling i curry
Hej 🙂 Gillar du som jag kyckling i curry 🙂 Blir aldrig samma ingredienser när jag lagar rätten, jo bara om det är ett speciellt recept jag blir sugen på 😉 Vill man, har man ris till eller som vi – bara en enkel sallad. Smaklig spis Kram Jeanette♥
Detta behövs till 4 personer
1 skvätt olja att steka i
1 kg strimlade kycklingfiléer
1 fint hackad gul lök
1 fint hackat rött äpple
1 burk kokosmjölk
3 dl laktosfri grädde
2 kycklingbuljongtärningar ( kung markatta tex )
2 skivade morötter
3 msk gul currykrydda
1 tsk gurkmeja
salt och svartpeppar
Gör så här
Bryn kycklingen på ganska hög värme i oljan. Tillsätt curryn & gurkmeja och fräs en stund tillsammans.
Vänd ner lök, morötter och äpple. Stek ett par minuter, smula ner buljongtärningarna och häll i kokosmjölk och grädde.
Koka upp och rör om under tiden. Låt grytan puttra ca 20 minuter smaka sedan av med salt & nymalen svartpeppar.