∼sponsrat inlägg∼
Gomorron 🙂
Här kommer ett recept på en kolapaj med kolakräm och fluffig fyllning 😉 Älskar fluffiga gräddiga pajer, denna är just så.
Jag har växt upp med Skånemejeriers produkter på bordet, mejeriprodukter producerade i Sverige känns naturligt och tryggt och såklart är det gott! För mig är det viktigt att djuren har det bra och att de mår bra men såklart även att känna till matens ursprung. Vi vill ju också gynna våra mjölkbönder runt om i landet 🙂
Idag söndag har jag en ledig förmiddag och passar på att lägga upp recept och fixa lunch innan det är dags att arbeta på sjukhuset. Tänkte först hinna med ett träningspass men tiden räcker inte riktigt till tyvärr 😉 Hoppas du gillar pajen och att du får en härlig söndag, kram Jeanette
Kolapaj
200 gr bragokex 100 gr smält smör från Skånemejerier 1 msk vaniljsocker
Fyllning 1 burk karamelliserad mjölk 3 dl vispgrädde från Skånemejerier 100 gr cream cheese 1 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker
Topping 1 hackat dubbel daim
gör såhär Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Mixa brago kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och vaniljsockret, blanda ordentligt. Tryck ut blandningen i formen och lite upp på kanterna i en springform 20 cm ∅. Grädda ca 12 minuter. ta ut formen och låt svalna helt. Vispa grädden och 1 tsk vaniljsocker med elvisp, grädden ska bli fluffig och bilda fasta toppar. Tillsätt florsocker och cream cheese och vispa med elvispen tills allt blandat sig och blivit slätt. Fördela kolakrämen i pajskalet och därefter den gräddiga cream cheese fyllningen. Toppa med hackad Daim. Låt stå i kylen minst 4 timmar innan servering.