Daimbiskvier i form
Gomorron 🙂 Biskvier är ju lite pyssligt men i långpanna tycker jag det blir hur enkelt som helst, och jag är lite bekväm många gånger 😉 Ville ha de lite höga så jag tog en form som är 25×25 cm. Vill man kan man garnera med fint hackad Daim, strö då över när du brett ut toppingen och sen sätter du in kakan i kylen. Hoppas du gillar den 🙂
Ha en härlig dag Kram Jeanette♥
Biskvier i form
botten
2 äggvitor
3/4 dl socker
600 gram mandelmassa
fyllning
2 dubbeldaim
250 gr rumstempererat smör
2 1/2 dl florsocker
3 msk vaniljsocker
1 stor äggula
topping
300 gr mörkt marabou choklad
1 tsk mjukt smör
Gör såhär:
botten – Sätt ugnen på 175º Lägg ett bakplåtspapper i formen. Riv mandelmassan ( jag river i matberedare) och blanda med äggvita och socker. Tryck ut smeten i formen. Sätt in i nedre delen av ugnen och grädda ca 25 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna ordentligt.
fyllning – Mixa daimen i matberedaren. Det ska bli fina små små bitar. Vispa smör, florsocker, äggula och vaniljsocker poröst, vänd ner Daim hacket i smörblandningen. Blanda runt. Bred smeten över bottnen. Ställ in i kylen.
topping – Smält chokladen på svag värme i en kastrull, rör runt med en slickepott under tiden, eller smält chokladen över ett vattenbad. Blanda i smöret. Låt det svalna helt i rumstemperatur och häll chokladen över fyllningen, bred ut försiktigt. Låt kallna i kyl, skär kakan i bitar och pudra över florsocker eller kakao.
♥
2 Kommentarer
Tony
Gottgott 😍😍
kycklingmama
❤️❤️❤️