Farsdag&fylld kycklingfilé
God morgon och grattis till alla pappor idag 🙂 Barnens superpappa firas med present och hans favoriträtt idag och det är inget mindre än tacos <3 Så snart beger jag mig och fyller på grönsaks förrådet för mycket grönsaker och såser ska det vara till! Min egen pappa förlorade jag för många år sedan <3 några få år efter min mamma. Såna här dagar känns lite extra i hjärtat. Saknaden försvinner aldrig, men blir väldigt påtaglig dessa högtidsdagar.
Till dagens favoriträtt nu;) Det blir alltså tacos idag 😉 Det blir massa gott att välja på, det gör det hela ännu godare!
Vi åt fylld kycklingfilé härom dagen vilket är så gott, med en krämig sås och sötpotatis i Tefals actifry. Den är så himla bra och används flitigt. Ett tips nu inför jul kanske?
Ha en riktigt skön söndag Kram ♥
fylld kycklingfilé
4 kycklingfiléer
2 mozzarellabollar
2 pkt bacon
lite färsk timjan
krydda med vitlökspeppar och lite chili
krämig vitlöks & pepparsås
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 1/2 msk tamarisoja
1 tsk kalvfond
sötpotatis
3 stora sötpotatisar
4 msk olja
salt & svartpeppar
pressad vitlök eller vitlökspulver
torkad timjan efter smak
lite torkad rosmarin
gör såhär
Börja med att skala och skära sötpotatisarna i lite större munsbitar. Har du en actifry så lägg i dem där tillsammans med olja och kryddor. Vänta med att starta tills du börjar tillaga kycklingen.
Sätt ugnen på 200 grader. Skär mozzarellan i skivor, skär ett djupt snitt i kycklingfiléerna och stoppa i mozzarella, lite timjan och krydda. Linda in filéerna i bacon och försök att linda så tätt det går så att inte mozzarellan flyter ut. Hetta upp en stekpanna, häll i en skvätt olja och bryn filéerna på båda sidor. De ska få lite fin färg. Lägg över i en ugnssäker form. Sätt in i ugnen ca 25 minuter, samtidigt så sätter du igång actifryn. Eller så lägger du potatisen på en plåt och sätter in i ugnen, välj då varmluft. Känn efter om potatisen behöver vara längre i ugnen.
Hetta upp en kastrull, lägg i en klick smör. Fräs peppar och vitlök en liten stund, rör om hela tiden. Vitlöken ska inte få färg. Häll i resten av ingredienserna, koka upp och låt såsen puttra tills den tjocknat något ca 15 minuter, rör om då och då.
Servera kycklingfilén med sallad sötpotatis och såsen <3