Fredagsmys&pulled pork
Så enkelt och gott. Fläskkarrén sköter sig själv ett par timmar i ugnen, förbered tillbehören i lugn och ro. 4, 5 timme senare har du en underbar måltid <3 Kram Jeanette
Pulled pork
1 kg fläskkarré
1 msk olja
1 flaska barbeque 25o ml
1/2 lime
3 stora vitlöksklyftor
2 gula lökar
svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Häll olja i en ugnssäker gryta med lock
- Lägg köttet i grytan och häll över barbequesåsen. Fördela såsen på hela köttet
- Pressa över limen och pressa över vitlöken.
- Klyfta löken och fördela runt köttet
- Sätt in i ugnen 4-4 1/2 timme
- Dra isär köttet lite slarvigt med två gafflar
Tzatziki
2 burkar grekisk yoghurt á 150ml ( Fontana)
1/3 gurka
2 vitlöksklyftor
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
Gör så här
- Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna
- Hacka gurkan smått och lite slarvigt
- Lägg över gurkan i en skål, tillsätt yoghurten, salt, peppar, olja, salt och peppar
- Rör om ordentligt och ställ in i kylen
Servera köttet med salsa, ris eller grilla tortillabröd, tzatzikin och grönsaker.
2 Kommentarer
Tony😙
Det godaste jag ätit på länge, du är superduktig😙😚
kycklingmama
❤❤❤