Fläskfilé i grönpepparsås

Heej☺ Detta är så gott! Vi hade broccoliris till, köpte 2 broccoli och mixade först stammarna lite lätt i en matberedare och sedan åkte buketterna i. Pulsade några gånger och så var det klart. Gillar när allt inte är i lika stora / små bitar. Stekte i massa smör, kryddade med grönsaksbuljongpulver salt nymalen svartpeppar och riven parmesan. Prova, jättegott. 
Önskar dig en härlig torsdag kram!
 
 
Fläskfilé i grönpepparsås
4 portioner
 
ca 700 gr svensk fläskfilé
smör att steka i
1 finhackad schalottenlök
1 tsk finhackad vitlök
1 msk kalvfond
1-2 tsk kinesisk soja
1 msk dijonsenap
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk mortlad grönpeppar
smaka av med salt & svartpeppar
 
Gör så här
Putsa till fläskfilén och skär den i skivor. Stek på båda sidor i smör, salta & peppra. Lägg åt sidan.
Stek schalottenlök, vitlök och grönpeppar en liten stund.
Tillsätt senap och rör runt.
Häll ner grädde, creme fraiche, fond och soja. 
Låt såsen koka upp och låt den puttra tills den börjar tjockna. 
Lägg i fläskfilén och låt allt puttra ihop och såsen tjocknat till .
Servera med sallad, valfritt ris eller klyftpotatis.
bjudmat - festmat - fläskfilé i grönpepparsås - middagstips - svenskt kött - vardagsmat