Festliga Mexikanska biffar

Heeej☺
 
Oj oj vad det snöat och haglat här! Det vackra vädret kom helt av sig... Passar på att dela detta receptet igen för det är jättegott och lite festligt faktiskt. Så om du inte vet vad du ska laga ikväll eller någon annan dag så tycker jag du ska prova detta♥ Ha en fin dag Kram Jeanette
 
 
Mexikanska biffar  
4 portioner
 
1 fläskfilé
en klick smör att steka köttet i
salt & svartpeppar
3 dl grädde
1 kött & grönsaksbuljongtärning
1 dl vitt vin
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 msk torkad dragon
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk mjöl
2 krm chilipeppar
1/2 pkt fryst gräslök ( 35 gr )
 
Gör så här
Skiva fläskfilén i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna, lägg i en klick smör. När smöret smält lägg i köttet, salta och peppra. Bryn köttet på båda sidor. Häll på grädden, vinet, smula i buljongtärningen, dragon, chilipeppar, tomatpuré, pressa i vitlöken och häll i nästan allt vatten. Vispa ut mjölet med vattnet som är kvar och häll i såsen. Rör runt och låt allt puttra ca 15 minuter. Precis innan du ska servera häller du i gräslöken. Rör runt ordentligt och låt det puttra ihop en liten stund. Servera med ris och sallad.
 
 

fläskfilé - mexikanskabiffar - middagstips