Pasta med salciccia

Hej hej! Andra gången nu på några dagar vi lagar denna supergoda pastarätten. Första gången var salciccian slut i affären så jag köpte chorizo som är betydligt starkare. Båda korvarna passar utmärkt och tar man salciccian och vill ha mer hetta, ja då tillsätter man bara mer röd chili. Receptet hittade jag på mathem , ha en härlig dag ♥
Ps inlägget innehåller reklam och annonslänk
Ny stekpanna från Le creuset så himla bra och fin↑ Nordic Nest har just nu kampanj på den☺
 
Pasta med salciccia
4 port
 
valfri pasta till 4 pers ca 500 gr
ca 400 gr färsk salciccia eller chorizo
1 skvätt olja att steka i
2 vitlöksklyftor
ca 10 söta tomater typ romantica delade i stora bitar eller 2 vanliga tomater ( tillsätt en lite nypa socker om du väljer vanliga ) 
1/2 röd chillipeppar
2 dl vitt matlagningsvin
1/2 kruka färsk persilja
salt & svartpeppar
 
toppa med riven parmesan
 
Gör så här
 Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Ta bort skinnet från korvarna och mosa färsen. Bryn färsen på hög värme i olivolja några minuter i en stekpanna. Tillsätt vitlök och chili och bryn ytterligare någon minut.Häll i tomater och vin och koka ihop ca 5 minuter.Blanda med den nykokta pastan och vänd ner persilja. Smaka av med salt och peppar. Toppa med massa parmesan.
 
I samarbete med Gastonluga får du 15% rabatt men koden JEANETTES15 på valfri ryggsäck samt ett passfodral värt 599kr på köpet. 
 
lättlagat - middagstips - pastarätt - salciccia - vardagsmat