Fläskytterfilé i gräddig sambal oeleksås

Heej! Hoppas allt är bra med er. Urknasigt väder idag, ena stunden blir himlen mörk som i mörkaste Småland och i nästa stund skiner solen :) Jaja kanske typiskt höstväder. Gjorde en gratäng idag som alla tyckte var såå god :) Enkelt och det passar både som vardagsmat och bjudmat tycker jag. Sååå receptet delar jag med er här och hoppas att ni också gillar det.

IMG_3588 (1)

Fläskytterfilé i gräddig sambal oeleksås

5-6 portioner

ca 900 gram fläskytterfilé ( köper alltid svenskt kött )

vitlökspeppar & salt

smör att steka i

3 dl creme fraiche

4 dl vispgrädde

1 msk oxfond

2 msk tamarisoja

2 tsk sambal oelek

kastanjechampinjoner valfri mängd jag hade ca 150gr

Gör så här

Sätt ugnen på 200º

Skiva filén i ca 2 cm tjocka skivor

Stek köttet i smöret och krydda med vitlökspeppar och salt på båda sidor. När det fått färg lägger du över köttet i en ugnssäker form.

Stek champinjonerna och lägg dem i formen ovanpå köttet.

Torka ur pannan. Tillsätt resten av ingredienserna i pannan och koka upp, låt såsen puttra ett par minuter, häll sedan såsen över köttet och sätt in formen i ugnen 25 minuter.

Servera en sallad till och ris eller pasta.

Hoppas du gillar! Kram Jeanette♥

   

cremefraiche - fläskytterfilé - gratäng - grädde - kvällsmat - matförmånga - middag - svenskatkött
kycklingmama

<3