Kladdkaka med fluffig Co-Co topping

Aaahh en klassisk kladdkaka med lite härlig topping på är inte alls dumt. Istället för att äta grädden vid sidan om kakan ligger den fluffig ovanpå med smak av kokos och choklad. Grädden ska bara bli väldigt varm - inte koka sedan lägger du ner de hackade chokladbitarna som ska smälta under omrörning. Grädden ska sedan stå i kylen över natten för att sedan vispas upp till ett härligt fluff och ovanpå fluffet strör du över mer hackad Co-Co DSC02395 Klassisk kladdkaka
100 gr smält smör
2 ägg  ( eko eller från frigående höns med tillgång till utevistelse)
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
 
Gör så här
Smörj en form ca 20 cm Ø. Smält smöret i en kastrull, tillsätt strösocker och vaniljsocker rör ordentligt. Rör i äggen. Tillsätt mjöl, salt & kakao i blandningen och rör ordentligt.  Häll smeten i formen och grädda ca 15-20 minuter. Kan ju skilja sig lite från ugn till ugn så håll ett öga på den. Den ska vara lite dallrig i mitten. Låt kakan svalna och sätt in den i kylen. Topping 3 dl vispgrädde 2  dubbel Co-Co choklad lite kakao Gör såhär Värm grädden, den får inte koka! Hacka 3 av chokladbitarna och lägg ner i den varma grädden. Rör tills chokladen smält. Häll över blandningen i en djup skål och ställ in i kylen tills nästa dag. Vispa sedan grädden fluffig och bre ut på kakan. Hacka det sista chokladet och strö över kakan. Pudra över lite kakao.
 
 
DSC02400  
baka - choklad - co-co - fika - kladdkaka
Tony

Supersmaskigt!!

kycklingmama

❤️❤️