Pizza med gorgonzola&kalkon

 

IMG_1606 Hej! För ett tag sedan bakades det pizza här i huset, det är ju så mysigt o gott eller hur :) Jag gjorde degen efter Leilas recept och toppade med ca 3/4 burk Mutti tomatkross som jag  blandade med ca 1/3 dl olivolja, generöst med basturökt kalkon, stark gorgonzolaost, bladspenat, pressad vitlök, skivad mozzarella och riven mozzarella & svartpeppar. För att få till en någorlunda krispig botten oljade jag in plåten och kanterna på pizzadegen, satte ugnen på 250 grader och förgräddade pizzan med tomatsåsen på 15 minuter. Sedan la jag på övriga ingredienser och hade pizzan i ugnen ca 15-20 minuter. Prova dig fram! Degen räcker till 1 plåt och det blev en bit över på degen. Räcker till 4-5 personer. Snart blir det pizza här igen kanske redan imorgon ;) Vad tycker du om att ha på pizza? Må så gott och ha en skön söndag♥ Kram Jeanette Pizzadeg 3 dl fingervarmt vatten ca 7 dl vetemjöl special 2 tsk strösocker 1/2 dl olivolja 1 pkt jäst 50 gr 1 tsk flingsalt Gör så här Blanda samman jäst, vatten, salt & socker i en assistent. Tillsätt mjölet lite i taget och kör med maskinen ca 7 minuter. Arbeta degen smidig och elastisk. Jäs degen övertäckt ca 2 timmar. Enligt original receptet ska degen jäsa 25 minuter. Men min fick jäsa extra länge ;) Sätt ugnen på 250°. tryck ut det mesta av degen med händerna eller använd kaveln, lägg sedan degen på den oljade plåten. Eller gör flera små pizzor istället - tiden i ugnen kan då ändras . Tryck ut degen tills du är nöjd. Låt kanterna vara lite tjockare. Pensla kanterna med olja. Bred på tomatkrosset som blandats med olja även lite ut på kanterna. Grädda ca 15 minuter. Topping ca 3/4 burk Mutti tomatkross + 1/3 dl olivolja rökt kalkon ( påläggsskivor) gorgonzolaost mozzarellaost att skiva riven mozzarella vitlöksklyftor bladspenat svartpeppar Ta ut pizzan och smula över gorgonzolaost, lägg på kalkonskivor, bladspenat, pressa vitlök över, lägg på skivad mozzarella o riven mozzarella, dra några varv med svartpeppar kvarnen. Grädda ca 15-20 minuter. Håll koll på pizzan. IMG_1559      
bladspenat - gorgonzola - kvällsmat - middag - mozzarella - mutti - olivolja - pizzadeg - tomatkross