Kryddig högrevsburgare

En smakrik burgare med karamelliserad lök och dressing till. Vill man ha bröd till tycker jag det är  a b s o l u t  godast att steka dem i smör. Receptet är till fyra personer eller två hungriga ;) Burgaren 500 gram högrevsfärs 4 skivor cheddar ost Kryddblandningen 4 msk olja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1/2 msk rökt paprika 1 1/2 tsk vitlökspulver 1 tsk timjan 1 tsk lökpulver 1/2 tsk cayennepeppar Karameliserad lök 1 skivad rödlök 1 msk smör 2 msk strösocker Dressing 1 dl creme fraiche 1/2 dl majonäs ( tex Hellmann´s) 1/2 msk french´s classic yellow senap 1/2 dl bostongurka 1 pressad vitlöksklyfta 1 liten finhackad schalottenlök 1 msk persilja ( har alltid fryst persilja hemma ) salt & svartpeppar Gör så här: 1.Börja med att blanda ihop ingredienserna till dressingen, gör den gärna lite tidigare så den hinner dra sig lite. 2. Blanda ihop alla torra ingredienserna till kryddblandningen. 3. Dela färsen i fyra delar och forma till biffar. Pensla hamburgarna med olja och vänd dem i kryddblandningen, ringla lite mer olja över dem. 4. Jag använder ofta ett grilljärn, men vill man steka i en vanlig panna går såklart det också bra. När burgarna nästan är färdiga lägger du på osten som då smälter lite grann. 5. I samma veva som du steker burgarna steker du löken. Smält smör i en panna och stek löken på medelvärme ca 3 minuter. Tillsätt sockret och stek några minuter till tills sockret smält. 6. Lägg hamburgarna antingen mellan bröd eller mellan salladsblad, lägg i gurka skivad tomat, den karamelliserade löken och dressingen. img_1759-kopia     

dressing - hamburgare - karamelliseradlök - kvällsmat - kött - middag