Daimbiskvier i form

IMG_8398

Gomorron :) Biskvier är ju lite pyssligt men i långpanna tycker jag det blir hur enkelt som helst, och jag är lite bekväm många gånger ;) Ville ha de lite höga så jag tog en form som är 25x25 cm. Vill man kan man garnera med fint hackad Daim, strö då över när du brett ut toppingen och sen sätter du in kakan i kylen. Hoppas du gillar den :)

Ha en härlig dag Kram Jeanette♥

Biskvier i form

 

botten

2 äggvitor

3/4 dl socker

600 gram mandelmassa

 

fyllning

2 dubbeldaim

250 gr rumstempererat smör

2  1/2 dl florsocker

3 msk vaniljsocker

1 stor äggula

 

topping

300 gr mörkt marabou choklad

1 tsk mjukt smör

 

Gör såhär:

botten - Sätt ugnen på 175º Lägg ett bakplåtspapper i formen. Riv mandelmassan ( jag river i matberedare) och blanda med äggvita och socker. Tryck ut smeten i formen. Sätt in i nedre delen av ugnen och grädda ca 25 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna ordentligt.

fyllning - Mixa daimen i matberedaren. Det ska bli fina små små bitar.  Vispa smör, florsocker, äggula och vaniljsocker poröst, vänd ner Daim hacket i smörblandningen. Blanda runt. Bred smeten över bottnen. Ställ in i kylen.

topping - Smält chokladen på svag värme i en kastrull, rör runt med en slickepott under tiden, eller smält chokladen över ett vattenbad. Blanda i smöret. Låt det svalna helt i rumstemperatur och häll chokladen över fyllningen, bred ut försiktigt. Låt kallna i kyl, skär kakan i bitar och pudra över florsocker eller kakao.

IMG_8400IMG_8395

 

       
biskvi - biskvikaka - choklad - daim - daimbiskvi - fika
Tony

Gottgott 😍😍

kycklingmama

❤️❤️❤️